NordNews
Avem ce spune

Educația rutieră continuă în școlile din Bălți

Angajații Inspectoratului de Poliției (IP) Bălți continuă activităţile interactive susţinute în şcoli pentru prevenirea riscului de implicare în accidente rutiere a copiilor. Joi, micuții claselor primare de la Liceul Teoretic „ Lucian Blaga” au fost familiarizați cu regulile circulației rutiere și comportamentul pietonilor în trafic.
Ofițerul de presă al IP Bălți, Dina Fomin spune că scopul întâlnirii cu elevii a fost formarea comportamentului rutier responsabil.
„ Angajații Inspectoratului  le-au vorbit și arătat  elevilor cum trebuie să respecte regulile circulației rutiere. Educația rutieră în instituțiile școlare și preșcolare are menirea să prevină producerea accidentelor rutiere cu implicarea minorilor”, a precizat ofițerul de presă al IP, Bălți.
Elevii au aflat de la poliţişti ce reguli de circulaţie trebuie să respecte pe drumul către şcoală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificaţia semnelor de circulaţie. De asemnea, cei mici au fost informați și despre proiectul „Bunicii grijulii”, în care persoanele în etate îi vor ajuta să ajungă în siguranță la școală.

În primele opt luni ale anului 2018 pe drumurile publice din municipiul Bălți s-au produs 37 de accidente rutiere soldate cu decesul a două persoane și 42 s-au ales cu traumatizme. Cu implicare pietonilor s-au produs două accidente dintre care două cu participarea minorilor.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"