NordNews
Avem ce spune

Elevii care au susținut BAC-ul pe nota „10”- premiați de Monica Babuc

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, i-a premiat pe cei mai merituoși elevi din Republica Moldova, care au susținut examenul de Bacalaureat pe nota „10”. 

În cadrul evenimentului, ministrul Monica Babuc i-a felicitat pe tinerii care au obținut rezultate remarcabile la examenul de Bacalaureat din acest an, dorindu-le perseverență și realizări frumoase în continuare.

„Voi sunteți cei mai buni dintre cei buni și mă bucur că am ocazia să vă cunosc și să vă felicit pentru performanțele obținute. Anume datorită unor asemenea tineri merituoși țara noastră are viitor. Sper foarte mult că veți opta pentru continuarea studiilor în Republica Moldova, iar în cazul în care veți aplica la universități de peste hotare, veți reveni după absolvire aici, la noi acasă. Vă doresc succese și realizări pe potriva capacităților voastre!”, a declarat oficialul. 

La sesiunea de Bacalaureat 2018 a crescut cu cca 150 numărul de note de „10” acordate, din oficiu, în baza rezultatelor elevilor la olimpiadele republicane și a certificatelor care atestă promovarea examenelor de cunoaștere a limbilor străine, recunoscute la nivel internațional. Astfel, numărul total de note de „10” acordate din oficiu constituie 864, dintre care 785 în baza certificatelor de cunoaștere a limbilor străine. Totodată, 828 de elevi au beneficiat de cel puțin o notă de „10” din oficiu, 28 de persoane – de două note de 10 din oficiu, iar 4 elevi au primit câte trei note de „10” din oficiu (Sabina Tontici, Otilia Don și Chiril Solovei de la LT „Orizont”, Cristian Vișanu de la LTR „Aristotel”). 

Conform rezultatelor finale ale sesiunii de bază a examenului de Bacalaureat 2018, șase elevi au obținut media 10,00. Numele acestora merită a fi menționat: 

  • Gabriela Negru-vodă, Instituţia Publică Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”din or. Șoldănești;
  • Maria-Magdalena Pojoga, Instituţia Publică Liceul Teoretic „Mircea Eliade”din or. Chișinău;
  • Corina Gîncu, Instituţia Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”  din or. Chișinău;
  • Olesea Panchiv, Instituţia Publică Liceul Teoretic „Ion Creangă” din or. Cimișlia;
  • Ecaterina Bucovanu, Liceul Teoretic „Ion Pelivan” din Răzeni, r-nul Ialoveni;
  • Ana-Maria Gore, Instituţia Publică Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din or. Chișinău.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"