NordNews
Avem ce spune

Elevii din întreaga țară ies în vacanță. Ce recomandări au polițiștii pentru această perioadă

Elevii din întreaga țară ies în vacanța de iarnă. Întrucât pe parcursul vacanței copiii au mai mult timp liber și pot fi implicați în evenimente care le pot afecta siguranța, polițiștii vin cu o serie de recomandări, scrie tv8.md.
Astfel, copiii sunt îndemnați să nu deschidă niciodată uşa necunoscuţilor, chiar dacă le spun că sunt trimişi de părinţii lor. Uşa trebuie să fie mereu încuiată. De asemenea, copiii sunt îndemnați să nu ofere date personale sau poze celor cu care comunică pe  internet, să nu spună persoanelor străine care sună la telefon că sunt singuri acasă, să sune sau să meargă la un vecin de încredere în cazul în care le este frică, se simt amenințați sau au o urgență.
Dacă intenționează să se dea pe derdeluș, copiii trebuie să fie atenți la obstacole, copaci, stâlpi și garduri, iar pentru seara de Crăciun, polițiștii recomandă colindatul în grup.
Dacă nu este trotuare pe care să meargă, copiii sunt îndemnați să meargă pe partea stângă a carosabilului, astfel ca să vadă mașinile venind din față.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"