NordNews
Avem ce spune

Elevii din Moldova a obținut locul II la Concursul internațional de Științe și Inginerie „Intel ISEF”

 Elevii din Republica Moldova a obținut locul II la prestigiosul Concurs internațional de Științe și Inginerie „Intel ISEF”. 
Concursul s-a desfășurat în perioada 13-19 mai, în Pittsburgh, Pennsylvania, SUA, la care au participat peste 1750 de elevi din circa 80 de ţări ale lumii, inclusiv din toate statele SUA.
În cadrul celei mai grandioasei competiții internaționale de științe pentru elevii din învățământul general au fost prezentate aproximativ 1500 de proiecte de cercetare.
Din partea Republicii Moldova la acest concurs au  participat  trei elevi, care au fost selectați în cadrul etapei republicane „Mold SEF”, desfășurate în anul curent. Elevul Chiriţa Sandu, Liceul Tehnologic Resurse Educaţionale și Training Tehnologic „B. Z. Herţli”, mun. Chişinău, a participat în concurs cu proiectul  A Novel Approach to Call Quality Assessment Using Sequential Neural Networks, iar elevii Mitioglo Artemie și Mitioglo Vladislav, Instituţia Privată de Învăţământ Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chişinău, au participat cu proiectul Combating air polution with the help of nanotechnology.
Locul II a fost obținut de Chiriţa Sandu, de la Liceul Tehnologic Resurse Educaţionale și Training Tehnologic „B. Z. Herţli”, mun. Chişinău.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"