NordNews
Avem ce spune

Elevii din R. Moldova au posibilitatea de a trăi cu o familie americană și de a studia într-o școală din SUA

Bursa FLEX oferă elevilor din Republica Moldova, posibilitatea de a trăi cu o familie americană și de a studia într-o școală americană pentru anul universitar 2022-2023. Totul în cadrul Programului FLEX, ajuns la cel de-al 29-lea an. Acesta este un program al Departamentului de Stat al SUA, finanțat de Guvernul SUA și administrat de Consiliile Americane cu sprijinul Ambasadei SUA în Moldova. 

Atât competiția, cât și participarea sunt gratuite.
Elevii din clasele 9, 10 și 11, care îndeplinesc următoarele criterii, sunt eligibili să participe la
concurs în această toamnă:
• au cetățenie moldovenească;
• s-au născut între 1 ianuarie 2005 și 15 iulie 2007;
• studiază limba engleză;
• îndeplinesc cerințele pentru primirea vizei SUA;
• nu au petrecut mai mult de 3 luni din ultimii 5 ani în S.U.A.

*Elevii cu dizabilități, născuți între 15 februarie 2004 și 15 iulie 2007 (clasa 8, 9,10,11,12) sunt, de asemenea, eligibili să participe la programul FLEX. Vom face aranjamente speciale pentru a testa elevii care au deficiențe de vedere, auz și alte dizabilități.

Din motive de securitate legate de pandemia de coronavirus, testarea pentru anul 2021-22 va fi efectuată ONLINE. Solicitanții pot participa la procesul de aplicare din orice locație unde au acces la internet, utilizând fie un dispozitiv mobil, fie un computer.

Recrutarea FLEX va include în continuare trei runde riguroase de testare, chiar dacă participanții nu vor participa la testare fizic. Prima rundă de testare este deschisă tuturor solicitanților care îndeplinesc criteriile de eligibilitate de mai sus și se va desfășura în perioada septembrie – 15 octombrie 2021. Include o cerere preliminară online și trei întrebări de eseu care trebuie trimise în termen de 10 zile de la începerea aplicării online.

  Solicitanții eligibili pot aplica aici: www.discoverflex.org/apply
După depunerea cererii preliminare, studenții selectați vor fi invitați prin e-mailurile lor să participe la Runda 2, care constă într-un test online de engleză. Acesta este un scurt test de engleză online de 15 minute, iar solicitanții vor primi invitația în termen de 24 de ore de la depunerea aplicării pentru prima rundă. Ei vor avea aproximativ 72 de ore pentru a finaliza acest test online de engleză, care este foarte scurt, doar 15 minute.

A treia și ultima rundă de testare va începe în noiembrie-decembrie. Runda 3 va include un interviu, alte trei întrebări eseu, un test amplu de engleză și aplicația propriu-zisă. Studenții care trec în această etapă vor fi contactați de către biroul American Councils din Chișinău cu mai multe detalii.

Pentru întrebări, contactați la [email protected], la numărul de telefon 076007613, sau la pagina de facebook – FLEX Moldova.

De asemenea puteți consulta pagina web www.americancouncils.md/flex.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata