NordNews
Avem ce spune

Elevii liceului din satul Corlăteni, raionul Rîșcani, vizitați de o delegație de ambasadori

Zeci de elevi ai  Liceului Teoretic „Victor Dumbrăveanu” din satul Corlăteni, raionul Râșcani au fost informați despre valorile europene și oportunitățile pe care le oferă Uniunea Europeană acestora. Întâlnirea a fost organizată de 12 tineri ambasadori, care au efectuat o vizită în localitatea dată.

În cadrul întrunirii, tinerii ambasadori le-au vorbit elevilor despre Uniunea Europeană, despre Acordul de Asociere dintre UE și Republica Moldova și despre facilitățile oferite de  Europa.

 

„Noi vom organiza un Workshop prin intermediul căruia vom încuraja tinerii să se implice activ în societate și să facă o schimbare”, a spus Anastasia Eșanu, coordonatoarea proiectului.

Ștefănia-Felicia Pavel are 23 de ani și este din Oltenia, România. Tinara a avut posibilitatea să facă studii în patru țări europene, iar de doi ani este Tinăra Ambasadoare în Republica Moldova.

 

„Eu mă consider o fiică a UE și am dorit să ofer din oportunitățile pe care eu le-am avut, deschise și țărilor care fac parte din partenerialul Estic. A fi un tânăr ambasador european reprezintă canalul ideal”, povestește tânăra ambasadoare,Tefănia-Felicia Pavel.

 

„Eu le spun sincer despre experiența mea, nu le spun povești despre cai și zmei, dar le spun cum eu, un simplu băia, am aplicat la un proiect, am ajuns în Georgia, la Bruxelles, fără să cheltui niciun ban. Le povestim despre oportunitățile, valorile pe care le împărtășim noi”, și-a împărtășit experiența Ion Bulgaca.

 

Elevii spun că după absolvirea liceului din localitate își vor continua studiile în instituțiile de învățământ europene, iar orice informație este de mare ajutor.

„Europa este ceva ce aș vrea după ce termin studiile aici, în satul Corlăteni, să plec acolo pentru a avea studii mult mai bune și să ajung undeva mai sus”, spune un elev.

„Pentru că e mai bine, sunt condițiile mai bune, este mai ușor de trăit”, a precizat un alt liceean.

„Este o oportunitate și o metodă de a ne realiza ”, ne-a mărturist o elevă.

 

Profesoara de istorie Viorica Bologa  susține că valorile Uniunii Europene sunt promovate și în cadrul orelor de studiu.

“La lecțiile de istorie, noi mereu ne străduim să promovăm valorile europene, prin predarea temelor, de exemplu, pentru elevii clasei a IX-a – Integrarea europeană, care sunt oportunitățile tinerilor de a se integra în comunitatea europeană”, spune Viorica Bologa, profesoară de istoria.

 

În Liceul Teoretic „ Victor Dumbrăveanu” din satul Corlăteni, raionul Rîșcani învață peste 600 de elevi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"