NordNews
Avem ce spune

Elevii nu vor merge la școală pe 2 noiembrie

Vacanța elevilor va fi prelungită, ziua de 2 noiembrie fiind liberă pentru că în școli, unde, de obicei, sunt deschise secții de votare, să fie efectuată dezinfectarea, a anunțat joi, 17 septembrie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, transmite zdg.md

El a precizat că „aceasta a fost o poziție în prealabil, care a fost acceptată de CEC și premier”.

Totuși, o decizie pentru un eventual al doilea tur al scrutinului încă nu a fost luată, ministrul menționând că urmează să vadă cum va fi în cazul turului I, dar a dat asigurări că „vom găsi posibilități”.

„Contează foarte mult să păstrăm spațiile școlilor în așa fel încât ele să fie dezinfectate imediat după ziua de alegeri”, a accentuat acesta.

De asemenea, Șarov a subliniat că „o simplă poziționare că nu vom organiza categoric secții de votare acolo unde nu este real nu va duce la o bună desfășurarea a acestor alegeri”.

La 11 septembrie, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a recomandat „după posibilitate, organizarea activităţii birourilor electorale/secţiilor de votare în alte instituţii/edificii decât instituţiile de învăţământ”.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. În cazul în care niciun candidat nu acumulează mai mult de 50% dintre voturi, peste două săptămâni se mai organizează un tur, la care concurează doi candidați care au obținut cel mai bun rezultat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"