Elevii unei școli din raionul Sângerei au îmbrăcat haine din saci de polietilenă, veselă de unică folosință, peliculă și ziare

Au defilat în haine confecționate din materiale reciclabile. În ajunul sărbătorilor de iarnă, elevii gimnaziului din satul Ciuciuieni, raionul Sângerei, au demonstrat că deșeurile pot fi transformate în articole vestimentare. Copiii au confecționat rochii și costume din saci de polietilenă, veselă de unică folosință, peliculă și ziare.

„Din saci de gunoi, i-am lipit și jos și sus și am creat un costum. Îmi place „ Batman” și este foarte frumos acest costum”.

„Am ales acest material, deoarece vrem să protejăm natura, să o curăț de deșeuri și de altele”, au spus elevii.

Elevii au dat dovadă de ingeniozitate când au confecționat pălării și pomi de Crăciun.

„Am confecționat din piene și din ață reciclabilă. Pentru tulpină am folosit un borcan, iar steaua am luat-o de la o jucărie”.

„Am confecționat din veselă din plastic. Am lucrat la ea două zile, am confecționat-o cu mămica”, au adăugat elevii.

Părinții spun că ocrotirea mediului trebuie să fie o prioritate pentru tânăra generație.

„Este foarte important ca de mici să-i invățăm că anume mediul trebuie protejat și trebuie să avem grijă de mediu, pentru că mediul este și sănătatea noastră”.

„Astfel noi demonstrăm copiilor noștri că ceea ce noi nu tragem atenția, este ceva important și putem împreună să realizăm și să construim lucruri frumoase și utile”.

Evenimentul este la ce-a de-a patra ediție.

„Este o activitate care cuprinde și alte discipline, este transdiciplinară, aici copiii și-au prezentat talentul pe care l-au învățat și la educația tehnologică și la educația plastică și la biologie că tot este ecologie”, a menționat directoarea gimnaziului Angela Albu.

Gimnaziul din satul Ciuciuieni este frecventat de peste 100 de elevi.