NordNews
Avem ce spune

Emmanuel Macron și Ursula von der Leyen discută la Paris preluarea șefiei Consiliului Uniunii Europene de către Franța

La finalul unei săptămâni agitate pentru politica internă din Franța, șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen se întâlneşte vineri, la Paris, cu preşedintele francez Emmanuel Macron pentru a marca preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către Franța, informează DPA.

În cele şase luni în care Franţa va asigura preşedinţia Consiliului UE în această ţară vor avea loc alegeri prezidenţiale, prevăzute pentru luna aprilie, scrie Agerpres. Într-un sondaj din luna decembrie a anului trecut se arăta că principalul rival al lui Macron ar urma să fie candidatul dreptei tradiționale din Franța, Valerie Pecresse, aceasta devansându-i pe Marine Le Pen și candidatul de extremă dreapta Eric Zemmour.

La finalul săptămânii trecute, Macron s-a văzut prins într-un scandal legat de arborarea drapelului Uniunii Europene pe Arcul de Triumf din Paris pentru a celebra debutul preşedinţiei franceze a Consiliului UE. Mai mulţi politicieni francezi de dreapta, inclusiv extremişti, au considerat acest gest un afront adus identităţii franceze.

De asemenea, Emmanuel Macron a fost criticat în această săptămână pentru limbajul folosit atunci când s-a referit la strategia naţională de vaccinare anti-COVID-19.

În vizita la Paris, Von der Leyen este însoţită de echipa sa de comisari europeni, care se vor întâlni cu membrii parlamentului şi cu miniştri francezi. Macron, care se poziţionează ca un susţinător ferm al integrării europene, va prezenta priorităţile ţării sale la conducerea Consiliului UE.

,,Preşedinţia franceză (a Consiliului UE) trebuie să fie un moment al adevărului pentru reglementarea şi responsabilitatea platformelor digitale, preţul carbonului la frontierele europene în cazul produselor importate, salariul minim şi relaţia cu Africa”, a menţionat şeful statului francez într-o declaraţie scrisă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"