NordNews
Avem ce spune

Epidemiologii vin cu recomandări pentru moldovenii care își planifică vacanțe în afara țării

În condițiile în care, după o perioadă de restricție totală, călătoriile internaționale au fost reluate și permise, în conformitate cu regulamentele interne ale fiecărei țări, unele dintre acestea acceptând cetățenii moldoveni în perioada estivală, epidemiologii vin cu o serie de recomandări pentru cetățenii care își planifică vacanțe în alte țări. Astfel, moldovenii sunt îndemnați să consulte cu atenție informațiile oficiale ale destinației în care urmează să meaegă  și să contribuie la stoparea pandemiei, respectând regulile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, scrie agora.md.

Oamenii sunt îndemnați să respecte măsurile de precauție pe parcursul călătoriei.

Igienizați-vă mâinile cât mai frecvent, tușiți și strănutați în șervețele de unică folosință sau în cotul îndoit și păstrați distanța socială de minim un metru față de cei din jur. Fiecare călător trebuie să respecte măsurile de restricție impuse de autorități în aeroport, avion, gări, trenuri sau autocare, se arată în comunicatul emis de ANSP.

De asemenea, nu sunt recomandată călătoriile în cazul în care o persoană a fost confirmată cu COVID-19, dacă încă nu a primit un răspuns la testul efectuat și dacă a intrat în contact cu o persoană căreia i-a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus.

Totodată, persoanelor cu vârstă de peste 60 de ani care au și alte boli cronice asociate, și se recomandă evitarea călătoriilor.

Un alt element la care moldovenii sunt îndemnați să fie atenție ține de purtarea măștii de protecție, dar și efectuarea  testului PCR pentru SARS-CoV-2 înainte de plecare sau imediat după sosire în conformitate cu cerințele țării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"