NordNews
Avem ce spune

Episcopia de Bălţi a înmânat bursa „Mitropolit Visarion Puiu” unei eleve din Sîngerei

O elevă de la Liceul „Mihai Eminescu” din Sângerei a primit bursa „Mitropolit Visarion Puiu” din partea Episcopului de Bălţi, însoţit de Preot Dorian Revenco, protopop de Bălţi.

Bursa „Mitropolit Visarion Puiu”, în valoare de 850 lei, este oferită de Episcopia de Bălţi, lunar, timp de zece luni, liceenilor şi studenţilor de la instituţiile de învăţământ din jurisdicţia Episcopiei de Bălţi, care dau dovadă de perseverență în procesul de studii, dar provin din familii cu venituri modeste.
În anul de învăţământ 2022 – 2023, Episcopia de Bălţi acordă, pentru zece luni, 35 de burse (20 de burse „Mitropolit Visarion Puiu” (850 de lei) şi 15 burse „Mecena Vasile Stroescu” (700 de lei)). Bursele „Mitropolit Visarion Puiu” şi „Mecena Vasile Stroescu” sunt oferite cu ajutorul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, păstorită de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif.

Mitropolit Visarion Puiu (1879 – 1964) este primul ierarh care a păstorit la Bălţi (1923 – 1935), iar Vasile Stroescu (1845 – 1926) este cel mai mare filantrop român din Basarabia, care a făcut mult bine semenilor săi şi a rămas în conştiinţa urmaşilor ca mare ctitor de şcoli, spitale şi biserici. Aceste burse vin să ne amintească de modelele pe care le-am avut noi în acest spaţiu şi pe care suntem chemaţi să le urmăm”, precizează Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi.

Directorul Liceului „Mihai Eminescu” din Sângerei,  Nicolae Melinte, a a menționat că programele de ajutorare a tinerilor ale Episcopiei de Bălți, care sunt binevenite în aceste timpuri, remarcând şi buna colaborare între Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” şi Episcopia de Bălţi.
Eleva bursieră, de asemenea, și-a exprimat recunoștința față de reprezentanții Episcopiei de Bălţi, din partea cărora, a primit și o Carte de Învăţătură de Credinţă Creştină Ortodoxă.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"