NordNews
Avem ce spune

Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei donează elevilor, la început de an şcolar, 100 de tablete educaţionale

Luni, 24 august 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de către PC Protoiereu Igor Roşca, protopop de Donduşeni şi Edineţ şi PC Preot Dorian Revenco, a donat zece tablete educaţionale copiilor din satele Lopatnic, Feteşti şi de la Liceul Teoretic Grigore Vieru din Briceni, scrie deschide.md.

Primele cinci tablete, PS Antonie le-a donat, în ziua de 23 august, în parohia Horeşti, rn. Făleşti (preot paroh Mihail Nedelcu). În total, Episcopia de Bălţi va dona elevilor, la început de an şcolar, o sută de tablete educaţionale.

Tablete au fost achiziţionate cu sprijinul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale cu sediul la Paris. Tabletele vor fi donate copiilor care provin din familii cu venituri modeste. Copii au fost selectaţi de către preotul paroh împreună cu directorii de la instituţiile de învăţământ din localitate.

PS Antonie a spus că tabletele reprezintă darul preoţilor şi credincioşilor români din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale care, din solidaritate cu preoţii şi credincioşii din Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei, au oferit pentru o sută de elevi din Episcopia de Bălţi câte de tabletă.

„Această solidaritate a românilor care locuiesc pe diferite meridiane este un gest frumos, care arată unitatea de neam, dar care nouă, celor din R. Moldova, ne dă şi curaj, ne întăresc, mai ales în aceste zile de încercare cu noul virus. Mulţumesc Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif pentru sprijin şi înţelegere, mulţumesc părinţilor şi credincioşilor din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale, mulţumesc tuturor care au contribuit la bucuria acestor copii”, a menţionat PS Antonie.

Aliona Caduc, directoarea Liceului Teoretic „Grigore Vieru” din Briceni a mulţumit Episcopiei de Bălţi şi Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale pentru daruri şi a menţionat că sunt primele daruri pentru copiii de la instituţia de învăţământ pe care o conduce de la începutul pandemiei. Ea a mai menţionat că întregul colectiv didactic se străduieşte să promoveze valorile neamului pentru care a militat poetul – patronul spiritual a Liceului din Briceni – Grigore Vieru.

PS Antonie a dăruit pentru biblioteca Liceului şi un set de carte românească.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"