NordNews
Avem ce spune

Episcopul de Bălţi, Preasfințitul Antonie, îşi serbează ziua numelui

Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, îşi aniversează astăzi ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare (stil vechi). Cu acest prilej, Episcopia de Bălți a făcut o postare pe pagina sa oficială de facebook. 

„Preasfinţitul Părinte Antonie s-a născut în 29 mai 1963 la Hârbovăţ, raionul Anenii Noi din Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie din Chişinău, precum şi Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iaşi.
Din anul 1995 acesta a îndeplinit responsabilităţi administrative, misionare, culturale şi mediatice în Mitropolia Basarabiei.
În ședința din 22 mai 2014, la propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Antonie Telembici în postul vacant de episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului cu titulatura Antonie de Orhei.
Hirotonia în Arhiereu
Hirotonia a avut loc în data de 24 mai 2014, în cadrul Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala Patriarhală din București. Sfânta Liturghie și hirotonia au fost oficiate de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împreună cu mai mulţi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
În data de 24 mai 2018 a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în demnitatea de Episcop de Bălți.”
Redacția NordNews vă urează un cordial „La mulți ani!”, cu cele mai alese gânduri şi sentimente de considerație și respect.

Modestia, omenia şi bogăţia spirituală de care dați dovadă să vă aducă mari succese în viaţă şi noi realizări în activitatea pe care o desfăşuraţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"