NordNews
Avem ce spune

Episcopul Marchel a fost citat la poliție pentru a fi amendat. Alte 40 de persoane îi vor împărtăși soarta

Episcopul de Bălți și Fălești Marchel va fi amendat. El a fost citat la Inspectoratul de Poliție Bălți, unde este așteptat pe data de 17 mai, pentru a-i fi întocmit procesul verbal. Fața bisericească a încălcat legea care interzice purtarea panglicii Sf. Gheorghe. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al IP Bălți, Eugenia Molceanov.

Menționăm că, la data de 9 mai, la parada de la Bălți, episcopul Marchel a purtat la piept panglica bicoloră, asociată cu agresiunea militară a Rusiei în Ucraina.

Anterior, fața bisericească a fost surprinsă la Glodeni cu panglica „Sfântului Gheorghe” prinsă pe oglinda internă a automobilului, un Mercedes de model E-Klass, anul fabricației 2013-2016, în valoare de peste 20 de mii de euro.

Poliția din Glodeni încă nu ne-a oferit informații cu privirea la sancționarea episcopului.

Episcopul se numără printre cele aproape 40 de persoane deja identificate de poliția din Bălți pentru purtarea panglicii, 14 dintre care deja și-au achitat amenda.

Cei care și-au recunoscut vina imediat, la mai puțin de 24 de ore de la încălcarea comisă, au putut achita doar jumătate din amenda minimă – 2250 de lei, iar dacă achitarea a fost făcută în 72 de ore, suma este mai mică cu încă 50%, adică 1125 de lei.

Potrivit poliției din Bălți, la parada de luni au participat peste 5000 de persoane. Printre cei amendați se numără persoane fizice și persoane cu demnitate publică, printre care consilieri municipali. Este vorba despre socialistul Serghei Gramma și alesul local din partea Partidului Nostru, Boris Tuceac, care au anunțat că au fost amendați pe rețelele de socializare. Totodată, cu amendă s-a ales și fiul primarului de Bălți, Nicolai Grigorișin.

Astăzi, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, a declarat jurnaliștilor că și el a fost citat la IP Bălți. Acesta a recunoscut că a participat la un marș organizat de automobiliști în contextul evenimentelor de 9 mai, iar pe mașina sa era arborat drapelul bicolor „Sf. Gheorghe”.

„Eu am fost la Inspectoratul de Poliție Bălți și am scris o explicație la data de 11 mai. M-au sunat și m-au chemat. Amenda încă nu mi-a fost aplicată, au spus că deocamdată cercetează cazul și urmează să decidă cum vor acționa în continuare. Nu a fost inițiat niciun proces”, a declarat alesul poporului.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"