NordNews
Avem ce spune

Episcopul Marchel, despre noul său Mercedes: Îmi place să mă plimb într-o mașină mai scumpă!

Argument-bombă al episcopului de Bălţi şi Făleşti, Markel, căruia presa i-a incriminat zilele trecute că se plimbă într-un „Mercedes” de ultim răcnet. „Mie-mi place să mă plimb într-o maşină mai nouă”, a replicat, candid, duhovnicul, confirmând, în acelaşi stil: „Aveţi dreptate, aceasta este o maşină mai scumpă”.
Contactat ieri de către reporterii DESCHIDE.MD, episcopul, sătul probabil că este deranjat în ultimile zele de presă, a declarat următoarele:

„Eu mă folosesc de vreo 5 automobile împrumutându-mi-le cineva pentru o perioadă oarecare. Iată acesta [Mercedesul] este unul dintre cele cinci automobile. Mie îmi place să mă plimb într-o mașină mai nouă și aveți dreptate: aceasta este o mașină mai scumpă”.

Întrebat dacă bolidul i-a fost dăruit de către primarul fugar de Bălți Renato Usatîi, așa cum a scris ieri presa, Markel s-a arătat foarte iritat:

„Stăpânul ei este acum plecat într-o deplasare. Dar eu nu înțeleg: vouă nu vi-i totuna în ce mașină merge Markel? Acestea sunt niște fleacuri. Nu l-a procurat nimeni, nu este al meu și n-are Renato Usatîi nicio atribuție față de acest automobil!”.

Markel a mai adăugat că este foarte dezgustat de activitatea presei în zilele noastre. Potrivit lui, pe nimeni nu trebuie să-l intereseze ce și cum face el.
Recent, în ograda bisericii „Sfinții Constantin și Elena” din orașul Bălți a fost fotografiat un Mercedes Benz E-Class de ultimă generaţie, cu care se plimbă episcopul Markel. Mitropolia Moldovei a afirmat, prin purtătorul său de cuvânt, că subiectul o „depăşeşte”.
DESCHIDE.MD amintește că, după implicarea Bisericii, în special prin Mitropolitul Vladimir și Episcopul de Bălți și Fălești, Markel, în campania prezidențială din 2016, CCM și Justiția i-a amintit acestuia din urmă că cultele religioase ar putea fi acționate în judecată pentru astfel de acțiuni. În replică, Markel a amenințat cu un „război civil”, declarând că se conduce, în primul rând, de legea bisericească.
În campania prezidențială din 2016, un grup de preoţi în frunte cu episcopul de Bălţi şi Făleşti Markel, îndemna creştinii să nu fie indiferenţi faţă de viitor, să vină la vot pe 13 noiembrie şi să facă alegerea corectă. Feţele bisericeşti au îndemnat enoriaşii să n-o voteze pe Maia Sandu, spunând că ea prezintă „pericol pentru Biserică”. Preoţii au declarat că oamenii trebuie să susţină un candidat creştin şi moralmente sănătos, aşa cum, în opinia lor, ar fi Igor Dodon.
Ulterior, Dodon a organizat o întâlnire cu slujitorii bisericești la nordul republicii.
Sursă: Deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"