NordNews
Avem ce spune

Erdogan acuză Uniunea Europeană că vrea să se îndepărteze de Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Uniunea Europeană că încearcă să se ”îndepărteze” de Turcia, în contextul în care negocierile de aderare între UE şi Ankara sunt într-un punct mort, transmit AFP şi Reuters, citate de AGERPRES și MOLDPRES.

„Uniunea Europeană caută să se îndepărteze de Turcia. Noi vom efectua propria evaluare şi am putea de asemenea să ne îndreptăm spre altă direcţie’‘, a declarat şeful statului turc înainte de a pleca spre New York, unde va participa la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU.

În urmă cu câteva zile, comisarul european pentru extindere Oliver Varhelyi i-a solicitat Turciei progrese în materie de democraţie.

„Negocierile de aderare sunt în prezent într-un punct mort. Pentru reluarea lor, există criterii foarte clare de care va trebui să se ţină cont, legate de democraţie şi statul de drept’‘, a avertizat Oliver Varhelyi într-o vizită făcută pe 6 septembrie la Ankara.

Turcia şi-a depus candidatura la Comunitatea Economică Europeană în 1987 şi la Uniunea Europeană în 1999, dar negocierile începute în 2005 sunt blocate de mai mulţi ani.

 

Urmărește știrile NordNews și pe canalele de Telegram și YouTube

Fiți patronii noștri!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"