NordNews
Avem ce spune

Erdogan ameninţă Grecia: Fie vor înțelege limbajul politicii și diplomației, fie pe teren cu experiențe dureroase

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenințat Grecia cu „experienţe dureroase”, dacă nu intră în discuții cu Turcia cu privere la revendicările teritoriale disputate în estul Mediteranei, scrie Mediafax, cu referire la Euronews.

Cele două ţări se află într-o dispută de lungă durată cu privire la drepturile de explorare a petrolului şi a gazelor în zonă, Turcia fiind în conflict şi cu Ciprul din acelaşi motiv.

„Fie vor înţelege limbajul politicii şi diplomaţiei, fie pe teren cu experienţe dureroase”, a declarat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

„Vor înţelege că Turcia are puterea politică, economică şi militară pentru a rupe hărţile şi documentele impuse”, a adăugat Erdogan, referindu-se la zonele marcate de Grecia şi Cipru drept zonele lor economice maritime.

El a subliniat că Turcia este „pregătită pentru orice situaţie şi rezultat”.

Ziarul turc Cumhuriyet a scris că 40 de tancuri au fost mutate de la frontiera cu Siria şi trimise spre graniţa cu Grecia.

Un oficial militar, care a vorbit sub condiţia anonimatului, a declarat că desfăşurarea este o mişcare regulată a forţelor armate şi care nu are legătură cu tensiunile cu Grecia.

Declaraţiile preşedintelui Recep Erdogan vin la două zile după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat pe Twitter că cele două ţări s-u aşezat la masa tratativelor pentru a reduce riscul de conflicte armate în estul Mării Mediterane, lucru dezminţit de Atena.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata