NordNews
Avem ce spune

„Eroii nu mor niciodată!”. 5 ani de la incendiul în care a decedat Ion Nogailîc, pompierul decorat post-mortem cu insigna de aur „Ștefan cel Mare și Sfânt”

Astăzi se împlinesc cinci ani de la incendiul de pe str. Uzinelor din data de 11 noiembrie 2016, în care a decedat Ion Nogailîc, primul pompier care a intervenit la stingerea incendiului. Bărbatul a fost cel care a spart geamurile edificiului pentru a putea salva persoanele blocate în interior. În lupta cu flăcările, acesta, potrivit unei ipoteze, a căzut în gol de la o înălțime de 3 metri și jumătate. 

 

„Astăzi, 11 noiembrie 2021, se fac 5 ani de la moartea pompierului Ion Nogailîc. 5 ani de când cele două gemene și mama lor nu și-au mai văzut tatăl și soțul.” reamintește publicului A.O. „Ștefan cel Marea și Sfânt”.

În anul 2017, la puțin timp după tragicul eveniment, Președintele Asociații Obștești „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Andrei Batereanu i-a adus un omagiu tânărului pompier Ion Nogailîc, fiind decorat post-mortem cu insigna de aur „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu și pentru curajul, bărbăția și spiritul de sacrificiu, manifestate la salvarea de vieți omenești.

Distincția a fost oferită mamei pompierului căzut la datorie, despre care președintele asociației spunea că este „mamă de erou”.

Amintim că, în dimineaţa zilei de 11 noiembrie, un incendiu devastator a izbicnit într-o clădire de pe strada Uzinelor 9, în care erau amplasate mai multe depozite. Un pompier de 28 de ani a decedat în timpul îndeplinirii misiunii de serviciu, iar o femeie de 44 de ani, angajată a unui depozit, a fost dată dispărută. Abia la 14 noiembrie, după ce a fost posibilă intrarea în clădirea distrusă de incendiu, salvatorii au găsit la etajul 4 rămăşiţele unui corp uman.

Focul a fost stins în peste 30 de ore, timp în care pompierii au lucrat fără întrerupere. La stingerea incendiului au fost antrenate 28 de autospeciale, 7 autoscări şi 150 de pompieri şi salvatori.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata