NordNews
Avem ce spune

„Este un abuz vădit, cu substrat politic”. Fracțiunea Parlamentară a Partidului „ȘOR” vrea să participe la ședința Legislativului

Fracțiunea Parlamentară „ȘOR” insistă să participe la ședința Legislativului, se arată într-un comunicat de presă emis de partid. Ei condamnă vehement decizia conducerii Legislativului de a condiționa accesul deputaților formațiunii „ȘOR” în clădirea Parlamentului cu prezentarea testului negativ la COVID-19. Interzicerea accesului deputaților în clădirea parlamentului este un abuz vădit, cu substrat politic, scopul fiind de a împiedica cu orice preț, inclusiv pe căi ilegale, demiterea Guvernului, susțin reprezentanții partidului „ȘOR”.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” vrea că participe la ședința de luni a Parlamentului la care urmează să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Deputații Partidului „ȘOR” sunt gata să se conformeze tuturor cerințelor medicale pentru a evita răspândirea virusului. Ca soluție de compromis, fracțiunea Partidului „ȘOR” propune organizarea ședinței în regim online.

În același timp, Partidul „ȘOR” îi recomandă conducerii parlamentului să examineze și precedentul creat odată cu îmbolnăvirea deputatului Nichiforciuc, când a fost anunțată carantină pentru două săptămâni. Respectiv, și în această situație, ședința Parlamentului ar trebui amânată pentru o dată când vor putea participa toți deputații.

Totodată, fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” își exprimă nedumerirea față de graba cu care se încearcă organizarea ședinței Parlamentului.

Nu există niciun dubiu că ședința a fost anunțată intenționat pentru această zi, cu scopul de a împiedica participarea la dezbateri a deputaților fracțiunii „ȘOR”. Guvernarea înțelege că a pierdut controlul.

Partidul Politic „ȘOR” reiterează poziția că actualul guvern trebuie demis pentru că s-a dovedit absolut iresponsabil și incompetent și va susține formarea unui Cabinet de Miniștri profesionist, cu un program de guvernare în măsură să scoată țara din criză și să facă față situației pandemice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"