NordNews
Avem ce spune

Ești activ/ă și vrei să faci o schimbare în țara ta? Participă la un concurs de eseuri și câștigă premii!

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media din cadrul Parlamentului anunță concurs de eseuri pentru tineri, cu tema: „Sunt tânăr, activ și îmi pasă. Vreau să fac ceva pentru patria mea!”. Câștigătorii vor primi diplome și premii chiar de Ziua Independenței Republicii Moldova, transmite zugo.md.

Concursul, consacrat Zilei Internaționale a Tineretului, are scopul de a motiva tinerii din Moldova să se implice nemijlocit în asigurarea unui viitor prosper acasă, sugerând idei si proiecte, necesare spre dezvoltare si implementare, așa cum le văd ei.
Condițiile concursului:

  • Pot participa tinerii cu vârsta de pâna la 35 de ani;
  • Textul eseului va cuprinde maxim două pagini A4;
  • Textul va fi redactat în limba română (cu diacritice), Times New Roman, 12, spațiere – 1,5;
  • Eseul trebuie să aibă o pagină de titlu, care să conțină: numele și prenumele, numărul de telefon și adresa de e-mail.

Materialele vor fi expediate la adresa de e-mail: [email protected]. Pentru a afla mai multe detalii, puteți apela la numerele: 060897208 sau 079330001.
Lucrările vor fi evaluate de către o comisie specială formată din specialiști de profil, unde vor fi apreciate ideile originale, creativitatea, spiritul analitic și argumentarea ideilor, eseurile fiind plasate și pe pagina concursului.
Criterii de evaluare:

  • Respectarea condițiilor de tehnoredactare, aspect general;
  • Formularea coerentă și logică a ideilor;
  • Originalitatea, creativitatea și încadrarea în temă (idei originale, soluţii/recomandări).

Premii:
Locul I: Diplomă de participare de gradul I şi premiu;
Locul II: Diplomă de participare de gradul II şi premiu;
Locul III: Diplomă de participare de gradul III şi premiu.
Termenul limită pentru trimiterea eseului este 21 august curent, iar evaluarea lucrărilor se va efectua în perioada 22 – 25 august. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 26 august, participanții fiind premiați pe 27 august (de ziua Independenței Republicii Moldova), iar pentru acest scop – învingătorii vor fi invitați la Parlament.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"