NordNews
Avem ce spune

Eu mergeam în sus, tu plecai în jos

Citim pe rețele că președintele Dodon l-a felicitat pe Nikol Pashinyan, primul ministru interimar al Republicii Armenia, liderului blocului politic ”Pasul meu”, cu prilejul victoriei obținute în alegerile parlamentare anticipate, din 9 decembrie curent.
Știrea dată ne face să fim mândri că avem parte de un președinte atent și la chestiunile de protocol: a trebuit să-l felicite și l-a felicitat. Dar ceea ce spune mai departe rusul nostru de presedinte te pune în gardă. Dodon afirmă că a fost cu ochii pe evenimentele din Armenia încă din aprilie, dar mai ales: “Consider că după stabilizarea situației din această țară, relațiile dintre Moldova și Armenia (…) vor cunoaște o dezvoltare mai dinamică în interesul ambelor popoare”.
Igor Nicolaevici Dodon merge la Moscova, se pare, mai des, decât la Sadova și a învățat de la Putin și ortacii acestuia să întoarcă lucrurile pe dos, să spună minciuni fără a clipi. Pentru că ceea ce numește Dodon „stabilizarea situației” este în fapt o revoluție pașnică a poporului armean, care s-a soldat, iată, cu îndepărtarea oligarhilor autohtoni și a oamenilor Kremlinului de la putere. Cum își imaginează iubitul nostru președinte că relațiile dintre țările noastre vor cunoaște o „dezvoltare mai dinamică”, când el vrea ca R. Moldova să devină o suburbie a Moscovei, iar Pashinyan, își dorește, a și declarat-o într-un interviu,  distanțarea de Rusia? Adică, e o mișcare pe contrasens sau, ca să-l parafrazăm pe Arghezi: „Eu (Pashinyan) mergeam în sus, tu (Dodon) plecai în jos”.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"