NordNews
Avem ce spune

Eugen Tomac consideră că în turul al doilea ”votul va fi unul geopolitic”: UE are șansa de a fi mai convingătoare decât matrioștile lui Putin

Eurodeputatul Eugen Tomac (PMP, PPE) consideră că în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova votul va fi „unul geopolitic” iar „bătălia se va da între cetățeanul român Maia Sandu și filorusul Igor Dodon”, scrie caleaeuropeana.ro

„În turul doi al alegerilor prezidențiale din Basarabia, bătălia se va da între cetățeanul român Maia Sandu și filorusul Igor Dodon. De data aceasta, șansa este de partea noastră. Nu vreau să credeți că lupta este între România și Rusia, dar votul va fi unul geopolitic. Așa ca Uniunea Europeană are șansa de a fi mai convingătoare la Chișinău decât matrioștile lui Putin”, a precizat europarlamentarul român într-un mesaj transmis pe Facebook.

Afirmațiile acestuia vin în urma datelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală de peste Prut, care arată că Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova cu 35,96%, în fața socialistului Igor Dodon, președintele în exercițiu, care a obținut 32,75% dintre sufragii.

Având în vedere că niciunul dintre candidaţi nu a întrunit 50% + 1 din voturi, Maia Sandu şi Igor Dodon se vor înfrunta în turul al doilea, care va fi organizat pe 15 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"