NordNews
Avem ce spune

Eurodeputatul Dragoș Tudorache: „Cetățenii Republicii Moldova trebuie să își exercite cu deplină încredere și speranță alegerea personală în ziua celui de-al doilea tur”

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, eurodeputatul Dragoș Tudorache a transmis un mesaj cetățenilor și politicienilor de la Chișinău după primul tur al alegerilor prezidențiale, scrie radiochisinau.md.

El spune că acest prim rezultat este unul bun pentru democrație, însă subliniază că ar fi fost și mai bine dacă nu erau suspiciuni de fraudă sau nereguli electorale.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Dragoș Tudorache, scrie că în turul doi nu mai trebuie să existe astfel de suspiciuni și nereguli. În opinia sa, este esențial ca ambii candidați să înțeleagă că e în interesul Rep. Moldova ca acest scrutin să fie unul curat, bine organizat.

Un al doilea tur de scrutin le oferă actualului președinte și Maiei Sandu ocazia de a pune și mai clar în fața electoratului viziunile lor despre viitorul, opțiunile și direcția Moldovei”, menționează Dragoș Tudorache.

Eurodeputatul le-a transmis un mesaj și cetățenilor care s-au mobilizat la vot, exprimându-și speranța că oamenii vor merge la alegeri și în turul doi de scrutin:

Dragi moldoveni, acesta este momentul în care decizia fiecăruia de a merge la vot determină viitorul națiunii. Mi-aș dori să văd în turul al doilea că mult mai mulți înțeleg acest lucru. Știm cu toții că votul este un drept al fiecărui cetățean și că datoria civică este fundamentul construcției democrației. În virtutea acestor principii și pentru a le fi mai ușor în a-și apăra propriile drepturi și libertăți, cetățenii Republicii Moldova trebuie să își exercite cu deplină încredere și speranță alegerea personală în ziua celui de-al doilea tur”, a transmis raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova Dragoș Tudorache.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata