NordNews
Avem ce spune

Europa a devenit din nou epicentrul pandemiei COVID-19

Europa a devenit din nou epicentrul pandemiei, iar multe țări iau în considerare noi restricții dure. În Austria, nevaccinații vor mai putea merge de luni numai la locul de muncă – cu test negativ – la medic și în alte deplasări „vitale”, într-un efort de mărire a ratei de vaccinare, aflată în prezent sub media UE. În mai multe țări europene au avut loc la weekend noi proteste împotriva restricțiilor pandemice, scrie Europa Liberă. 

Agenția ANSA a relatat că 4.000 de oameni s-au adunat la Arcul Păcii de la Milano ca să protesteze împotriva restricțiilor – inclusiv a obligativității „certificatului verde” de vaccinare.

În orașul Leeuwarden, din nordul Olandei, oamenii au protestat împotriva unei noi dispoziții care obligă barurile și restaurantele să închidă cel mai târziu la 8 seara.

Rusia a înregistrat un nou record de decese provocate într-o singură zi de COVID-19.

Grupul de lucru național rusesc pentru coronavirusul de tip nou a anunțat la 14 noiembrie că 1.241 de oameni au murit în 24 de ore – cu doi mai mulți decât la precedentul record din 10 noiembrie.

Grupul de lucru a spus că au fost înregistrate totodată 39.256 de noi cazuri de infectare, aducând totalul rusesc la peste 9 milioane. Grupul a raportat de asemenea o cifră totală de decese de peste 254.000, de departe cel mai ridicat bilanț fatal din Europa.

Rusia a impus o închidere de o săptămână a întreprinderilor la începutul lui noiembrie, ca să reducă numărul infectărilor. Creșterea rapidă a cazurilor a fost pusă pe seama ratei mici de vaccinare și a ezitării de impunere a unor restricții.

Mai puțin de 40% din cei aproape 146 de milioane de locuitori ai Rusiei s-au vaccinat complet, deși țara a avut prima din lume vaccin anti-COVID, cu luni de zile înaintea restului lumii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata