NordNews
Avem ce spune

Europarlamentar: „Așteptăm ca Guvernul R. Moldova să facă ceea ce a promis, nu să trimită scrisori de nemulțumire”

„Așteptăm Guvernul să facă ceea ce a promis să facă, nu să trimită scrisori de nemulțumire”, reflectă mesajul europarlamentarului Cristian Preda, care a ținut să menționeze faptul că Igor Dodon, Vald Plahotniuc, Pavel Filip, Andrian Candu sunt cei care au blocat ajutorul financiar UE, scrie unimedia.info, citând europalibera.org
„Eu vă spun cine sunt cei care au blocat ajutorul financiar, adică mai precis, cine sunt cei care prin deciziile lor au blocat acest lucru. Și e vorba, în primul rând, de președintele Dodon, care consideră că Acordul de Asociere, în general relația cu Uniunea Europeană e proastă și că nu merită să facă vreun efort pentru ca relațiile cu Bruxelles-ul să fie îmbunătățite, și, în al doilea rând, sigur este vorba despre dl Plahotniuc și despre cei pe care îi controlează la Chișinău, că e vorba de premierul Filip, că e vorba de dl Candu de la Parlament”, a spus eurodeputatul Cristian Preda într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.
În acest sens, dânsul a ținut să menționeze  faptul că nu opoziția e de vină pentru eșecul guvernărilor, dar cei care sunt la putere greșesc în alocarea resurselor, în distribuirea interesului pentru un parteneriat sau altul.
„Există niște condiții puse pentru asistența macrofinanciară. Aceste condiții nu sunt îndeplinite și așteptăm Guvernul să facă ceea ce a promis să facă, nu să trimită scrisori de nemulțumire. Dacă, repet, în spatele acestei scrisori e o manevră a guvernului. Deci, eu le recomand politicienilor de la nivel local din Republica Moldova să-i tragă de mânecă pe Filip, pe Candu, pe Plahotniuc, pe Dodon, dacă vor într-adevăr ca Bruxelles-ul să sprijine în continuare Republica Moldova”, a concluzionat Preda.
Miercuri, 18 iulie, 713 primari și 27 de președinți de raioane din Republica Moldova au adresat o scrisoare deschisă către diplomații europeni, ambasadorii aflați la Chișinău și demnitarilor din Uniunea Europeană în urma Rezoluției adoptate de către Parlamentul European la data de 5 iulie prin care asistența macrofinanciară a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"