NordNews
Avem ce spune

Europarlamentar român, despre demisia Guvernului: ,,Nu se schimbă nimic. Obiectivele rămân aceleași!”

Europarlamentarul român, Siegfried Mureșan a declarat că schimbarea de guvern al R. Moldova nu afectează cu nimic parcursul european al țării noastre. Potrivit lui, Chișinăul are o majoritate parlamentară pro-europeană, care este focusată pe implementarea reformelor necesare dar și menținerea relațiilor strategice cu partenerii de dezvoltare.

,,Ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, am constatat in ultimul an ca există la Chișinău o majoritate parlamentară clară, stabilă care dorește integrare europeană și dorește implementarea reformelor. Pe această majoritate s-a bazat fostul Guvern, pe aceeași majoritate se va baza și noul Executiv.
Obiectivele rămân aceleași, iar sprijinul din partea Uniunii Europene va rămâne neschimbat: vom continua să ajutăm cetățenii Republicii Moldova și autoritățile de la Chișinău să treacă peste provocările cu care se confruntă și să avanseze în implementarea reformelor, modernizarea statului și integrarea europeană”, a declarat președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova.

În același timp, Mureșan l-a felicitat pe candidatul la funcția de noul premier al R. Moldova, Dorin Recean. Oficialul european se arată convins că, viitoarea garnitură guvernamentală va reuși să obțină rezultate eficiente pentru viitorul țării.

Siegfried Vasile Mureșan  este un economist și om politic român, deputat european din partea Grupului PPE și membru al Partidului Național Liberal (PNL).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"