NordNews
Avem ce spune

Europarlamentar: Securitatea informațională din R. Moldova este pusă în pericol

Europarlamentarul Siegfried Mureșan se arată îngrijorat de noul proiect de lege inițiat de unii deputați din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, prin care se cere reducerea volumul de conţinut audiovizual în limba română, de la 80% la 60%. Potrivit lui, în urma adoptării acestei legi, securitatea informațională din țară este pusă în pericol.

Legătura strânsă între oameni politici și oameni de afaceri sunt întotdeauna dăutătoare. La fel sunt dăunătoare între trusturi media și oameni politici. În spațiul media trebuie să fie slăbite aceste lăgături pentru ca mass-media în Republica Moldova să-și îndeplinească misiunea ei trebuie susținuți… Emisiuni ce țin de divertisment adesea conțin mesaje cu substract politic. Cu cât mai puține astfel de emisiuni, cu atât mai bine, din păcate”, a spus europarlamentarul.

Totodată, Siegfried Mureșan a menționat că Uniunea Europeană va acorda sprijin financiar tuturor instituțiile care promovează valorile democratice și statutul de drept al țării.

Toți jurnaliștii, toate ONG-urile care apără valorile europene și cele de drept trebuie susținuți. Vom înregistra și fonduri europene în acest domeniu. Programa Uniunii Europene care se numește „Drepturi și Valori”, ce urmează a  fi lansat la 1 ianurie, 2021 și unde Parlamentul European a luptat să fie mai multe fonduri europene”, a menționat Siegfried Mureșan.

Amintim că, parlamentarii PSRM mai propun excluderea din Codul audiovizualului a prevederilor care se referă la provenienţa programelor audiovizuale achiziţionate de peste hotare.

Este vorba de o prevedere a „legii anti-propagandă” care presupune excluderea normei care obligă ca serviciile de televiziune, programele audiovizuale achiziţionate de peste hotare să provină în proporţie de cel puţin 50% din statele membre ale Uniunii Europene şi/sau din statele terţe participante la Convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata