NordNews
Avem ce spune

Europarlamentarul, Petras Austrevicius: Cine poate garanta că alegerile din toamnă nu ar putea fi fraudate

Invalidarea mandatului  lui Andrei Năstase în calitate de primar de Chișinău ar putea fi un sceneraiu pentru fraudarea alegerilor parlamentare din tomană. De această părere este eurparlamentarul Petras Austrevicius, care  a acordat un interviu pentru nordnews.md. Parlmamentarul european, cunoscut pentru criticile sale dure aduse guvernului de la Chișinău, spune că procesul cedării puterii în Republica Moldova nu va fi unul ușor.
Așteptările  de la acel examen pe care Republica Moldova trebuia să-l promoveze, apoi să treacă la următorul. Noi considerăm că acest examen trebuia să fie susținut onest și calitativ. Acele decizii luate  denotă faptul că  astfel de acțiuni s-ar putea repeta. Astfel, nu vom vedea acea trecere ușoară de la o putere la alta. Acestea sunt principiile de bază ale democrației. Nu trebuie să fie create bariere în acest proces. Oamenii trebuie să decidă, cei care vin să voteze. Și oamenii trebuie să fie chemați la alegeri să voteze, pentru că: cât mai mulți oameni vin la alegeri cu atât e mai bine. Nici o agitație electorală nu trebuie să fie în ziua alegerilor. Dar chemarea la alegeri este în toate țările europene și le puteți vedea fără elemente de propagandă și agitație pur și simplu chemare. Este dreptul constituțional al fiecăruia. Cred că greșeala în acest caz va deveni o lecție bună și nu se va repeta. Dar cine poate garanta  că alegerile  din toamnă nu ar putea fi fraudate, a precizat europarlamentarul.
Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Curții de Apel Chișinău, prin care a fost decisă invalidarea rezultatelor alegerilor locale noi din Chișinău.

2 Comentarii
  1. Gheorghe spune

    Răspund, domnule Petras Austrevicius: NIMENI!!!

  2. Gheorghe spune

    Şi unde-i comentariul, care ziceţi că se repetă???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"