NordNews
Avem ce spune

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, despre intenția Chișinăului de a cumpăra 100 de mii de teste din China: Nu vă jucați cu viața cetățenilor!

După ce Igor Dodon a anunțat anterior că Republica Moldova urmează să procure din China circa 100.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus, europarlamentarul Siegfried Mureșan a criticat dur decizia luată de autoritățile de la Chișinău. Mureșanu a îndemnat responsabilii să „nu se joace cu viața cetățeanului”, notează voceabasarabie.md

Într-o intervenție prin skype de la un post de televiziune din capitală, europarlamentarul Siegfried Mureșan a menționat:

Poziția mea este foarte clară și dură! Nu vă jucați cu testele, fiindcă a vă juca cu testele înseamnă a vă juca cu viața cetățenilor. Am văzut cu toții teste din China care au o rată de succes de doar 30%. Asemenea teste slabe, proaste au fost importate în Spania și în alte țări ale UE. Din 10 persoane infectate, doar trei sunt corect identificate. La șapte din zece persoane li se spune „sunteți sănătoși” și sunt consecințe negative”.

Consecințele sunt extrem de grave, susține europarlamentarul.

În primul rând, omul nu primește tratament, deoarece se crede că e sănătos și, în al doilea rând, i se spune că e sănătos, omul iese pe stradă și există riscul să îmbolnăvească și alte persoane. Este foarte important ca toate testele achiziționate să fie de foarte bună calitate. Și nu spun că în China n-ar putea fi și teste de bună calitate, dar vă spun că au existat experiențe negative cu teste fără certificate medicale. De aceea vă spun, atenție la teste!”, a conchis Mureșanu.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"