NordNews
Avem ce spune

Eurovision 2021 a fost câștigat fără niciun gram de droguri. Solistul trupei Maneskin a fost supus testului

Solistul trupei italiene Maneskin, care a câştigat concursul Eurovision 2021, nu s-a drogat. Despre asta au anunţat organizatorii acestei competiţii muzicale. Rezultatul testului antidrog la care a fost supus artistul italian este negativ.

„Niciun consum de droguri nu a avut loc (…) şi noi considerăm că această chestiune este închisă”, au anunţat reprezentanţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union – EBU) într-un comunicat.

Italianul Damiano David a acceptat să se supună unui test antidrog după difuzarea unui videoclip în care artistul a fost surprins cum se apleacă spre înainte şi atinge o masă cu nasul în timpul finalei concursului Eurovision 2021. Poziţia lui corporală a fost asociată de anumiţi internauţi cu consumul de cocaină.

Imaginile au putut fi văzute în direct în lumea întreagă.

EBU a anunţat că rezultatul testului antidrog, care a fost efectuat „puţin mai devreme, în cursul zilei de luni”, a fost negativ.

În plus, EBU, o organizaţie al cărei sediu se află la Geneva, a realizat, la cererea delegaţiei italiene, „o examinare aprofundată a faptelor, mai ales prin verificarea tuturor secvenţelor video disponibile”.

„Suntem alarmaţi de faptul că speculaţii inexacte care au dus la ‘fake news’ (ştiri false) au umbrit spiritul şi rezultatul evenimentului şi au afectat pe nedrept grupul câştigător”, au subliniat reprezentanţii EBU.

Italia, care se afla în fruntea favoriţilor caselor de pariuri, a câştigat concursul muzical Eurovision 2021, depăşindu-i pe reprezentanta Franţei, Barbara Pravi, şi pe reprezentantul Elveţiei, Gjon’s Tears, graţie unei interpretări antrenante a rockerilor din trupa Maneskin.

Sursa: Agerpres.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata