NordNews
Avem ce spune

Evgheni Prigojin, șeful grupului Wagner: „Să fim sinceri. Armata ucraineană luptă cu curaj pentru Bahmut și Soledar”

Șeful companiei militare private rusești Wagner a declarat că trupele Kievului apără Soledar cu „curaj”, în timp ce lupta acerbă pentru controlul orașului minier din estul Ucrainei se intensifică, scrie g4media.ro 

„Să fim sinceri (…) Armata ucraineană luptă cu curaj pentru Bahmut și Soledar. Lupte foarte dure și sângeroase au loc în suburbiile vestice ale orașului Soledar”, a scris Evgheni Prigojin pe Telegram

Forțele Wagner lucrează „exclusiv” pentru a captura Soledar, a declarat Prigojin în weekend, descriind minele de sub Soledar și Bahmut ca fiind o „rețea de orașe subterane”.

Soledar se află la 15 kilometri nord de Bahmut, în marea regiune Donețk, care este deținută de separatiștii susținuți de Rusia din 2014 și este una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Moscova le revendică drept teritoriu rusesc, încălcând dreptul internațional.

Capturarea Soledar ar fi importantă din punct de vedere strategic pentru capturarea finală a Bahmut, deoarece ar permite învăluirea orașul dinspre nord și perturbarea liniilor de comunicații ucrainene.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că forțele rusești își concentrează efectivele pentru capturarea orașului Soledar.

„Mii de oameni ai lor au murit: întregul teren de lângă Soledar este acoperit de cadavrele ocupanților și de cicatricele provocate de lovituri. Așa arată nebunia”, a adăugat Zelenski.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"