NordNews
Avem ce spune

Ex-deputata Arina Spătaru îndeamnă bălțenii să nu iasă la vot

Fosta pretendentă independentă la funcția de primar a municipiul Bălți, care nu a fost înregistrată în cursa electorală, Arina Spătaru, îndeamnă locuitorii orașului să boicoteze scrutinul și să nu meargă la vot. Asta pentru că ea nu a reușit să adune semnăturile necesare ca să poată participa în cadrul acestor alegeri.

Îndemnul Arinei Spătaru vine după ce Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală Bălți a refuzat să o înregistreze în cadrul alegerilor, din motiv că a prezentat doar 3 600 de semnături de la bălțeni în susținerea acesteia, pentru a avea dreptul să participe la alegerile locale noi din 21 noiembrie, din necesarul de 5 000, așa cum prevede Codul electorală pentru candidatul independent.

„Chem bălțenii să boicoteze alegerile din 21 noiembrie. Dacă prezența la vot va fi sub 25%, atunci vor fi organizate alegeri repetate. Până atunci Parlamentul, Guvernul și CEC-ul va trebui să schimbe Codul electoral, să-și facă onest lucrul și să ofere bălțenilor șanse reale de a ieși din cercul vicios al corupților și hoților. Până atunci mai prindem la puteri și dăm lovitura corupților!”, a scris Arina Spătaru într-o postare pe rețelele de socializare.

Precizăm că, la alegerile locale noi din 21 noiembrie curent din municipiul Bălți și-au înregistrat candidaturile 11 persoane.

 1. MARCOCI BORIS – Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”
 2. STRACIUC ION – Partidul Politic Acasă Construim Europa „PACE”
 3. BURDUJA MAXIM – Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”
 4. NESTEROVSCHI ALEXANDR – Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor
 5. TULBURI IVAN – Partidul Liberal
 6. GRIGORIȘIN NICOLAI – candidat independent
 7. CHIRILCIUC NICOLAE – Partidul „Patrioții Moldovei”
 8. GHELICI FIODOR – Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii
 9. FIODOROVA DARIA – Partidul Politic Moldovenesc „Ai Noștri”
 10. TAUBER MARINA – Partidul Politic „Șor”
 11. DACHI VLADIMIR – Partidul Politic „NOI”.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata