NordNews
Avem ce spune

Până la 10 ani de închisoare pentru polițistul de patrulare care a lovit mortal o femeie pe trecerea de pietoni

Un subofițer superior din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică riscă pânâ la 10 ani de închisoare pentru  „încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acțiuni săvârșite în stare de ebrietate” și „părăsirea locului accidentului rutier”. Oamenii legii au finalizat urmărirea penală şi au trimis dosarul de învinuire a acestuia în judecată.

Tragicul accident s-a produs în seara de 13 ianuarie curent, pe strada Socoleni din capitală, când inculpatul a tamponat cu mașina o femeie care traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni. Imediat după impact, polițistul a părăsit locul accidentului rutier, fiind reținut și suspus examenului medical. Rezultatele examinării au indicat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 0,86 mg/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Impactul s-a dovedit a fi fatal pentru victimă, aceasta decedând în urma leziunilor incompatibile cu viața. Femeia avea 36 de ani și era mamă a patru copii minori.

Fiind audiat de procurori, inculpatul nu și-a recunoscut vina.

Deși procurorii au insistat la prelungirea arestului preventiv pe numele acestuia, magistrații i-au înlocuit măsura – în arest la domiciliu.

În prezent, acesta nu mai activează în organele afacerilor interne, fiind eliberat ca urmarea celor întâmplate, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani închisoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata