NordNews
Avem ce spune

EXCLUSIV// Tânărul director socialist de la „FEE-NORD” din Bălți, demisionează

Întreprinderea de Stat SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE-Nord) din Bălți a rămas fără director.  Serghei Gramma a depus cerere de demisie din funcția de conducere. Informația a fost confirmată pentru portalul de știri NordNews chiar de el.

Potrivit lui Serghei Gramma, acesta și-ar fi prezentat demisia „din propria dorință”.

Da, este adevărat că voi demisiona. Luni, 22 noiembrie va fi ultima zi de lucru. În urma discuțiilor cu cei de la Agenția Proprietăți Publice, dar și cu cei de la Consiliul de Administrație al S.A. „FEE Nordam ajuns la o înțelegere/decizie reciprocă că vom înceta relațiile de muncă. A fost o decizie amicală, fără careva neînțelegeri sau conflicte. Am scris o cerere prin care am demisionat din propria iniţiativă”, a declarat Gramma.

Șeful Agenției Proprietații Publice, Eugeniu Cozonac nu a fost de găsit pentru a oferi un comentariu la acest subiect.

Serghei Gramma, fost consilier al deputatului socialist Alexandr Nesterovschi, în prezent, consilier municipal din partea PSRM la Bălți, a fost numit în funcție de director general al Societății pe Acțiuni „Furnizarea Energiei Electrice Nord” la data de 27 iulie 2020 în urma unui concurs, care, potrivit unor surse avizate a fost organizat în condiții obscure, care l-au favorizat pe tânărul socialist.

Jurnaliștii NordNews au scris că, atunci, Consiliul de Administrație a „FEE-Nord” a modificat expres Regulamentul privind condițiile de înregistrare la concursul pentru ocuparea funcției de director general al instituției. Pentru a-l avantaja net pe Serghei Gramma, tânărul de 27 ani, Consiliul de Administrație nu a inclus în acest Regulament un șir de prevederi obligatorii, prezente în documentul ce reglementa alegerile directorului în 2017. Una din cerințele importante din vechiul Regulament stipula că aspirantul la fotoliul de șef al „FEE-Nord” trebuie să aibă o experienţă profesională de minim 3 ani în domeniul administrării afacerilor.

Potrivit declarației de avere și interese personale pentrul anul 2020, Serghei Gramma a obținut un venit de 393 de mii de lei în funcția de director al  SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE-Nord) din Bălți. Tot în 2020, Gramma și-a procurat un autoturism mașină de lux, un BMW 520D, fabricat în 2014, contra sumei de 200 de mii de lei. Pentru a-și cumpăra noua bijuteria pe patru roti, Gramma și-ar fi vândut alte două mașini mai vechi, un autotursim de model Dacia Duster, produs în 2011, dar și autoturism, Volkswagen Passat, fabricat în 2009.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata