NordNews
Avem ce spune

Experiment german: Elevii și profesorii sunt testați de două pe săptămână la covid-19

În Gemania, redeschiderea școlilor vine la pachet cu un test COVID. Se întâmplă într-o unitate de învățământ, în care elevii și profesorii sunt testați de două pe săptămână pentru a evita apariția unui focar și, implicit, închiderea școlii, transmite digi24.ro.

În acest liceu, întoarcerea la cursuri înseamnă să te supui unui test.

De două ori pe săptămână, Annie Funken și prietenii ei sunt supuși unui test COVID în aceeași clădire în care și studiază. Nu e nimic distractiv în asta, dar are darul de a-i liniști.

„Datorită testului, nu pun pe nimeni în pericol. Familia mea se poate testa și ea, ceea ce e important”, spune Annie.

Este un test gratuit, iar rezultatele vin pe email în ziua următoare.

„Primim următorul mesaj: Rezultatul este negativ. Nu există niciun pericol să-i îmbolnăvești pe cei cu care intri în contact. Prin urmare, e un lucru bun. Știi în permanență care e situația”, conchide Annie.

Testul nu este obligatoriu, dar aproape toți elevii și profesorii l-au făcut de la redeschiderea școlii.

Profesorii se ocupă de organizare.

„Mulți profesori sunt considerați în zona de risc, în special dacă au în jurul vârstei de 60 de ani, dar trebuie să vină la serviciu. (Testul, n.red.) îi face să se simtă în siguranță și să fiu sinceră, și mie îmi oferă aceeași senzație”, spune un lucrător medical.

Kiturile de testare și analiza mostrelor cad în responsabilitatea laboratoarelor regionale.

Directorul școlii crede că testarea ar trebui să devină regulă peste tot.  „Testele trebuie să devină o rutină zilnică, la fel ca spălatul pe dinți”, spune directorul școlii.

Niciun caz de COVID-19 nu a fost depistat în școală, dar progamul de testare va continua. 

„Cred că toată lumea își dorește o redeschidere responsabilă a școlilor, iar pentru a face asta trebuie să instituim un sistem de atenționare”, explică directorul școlii.

Alți directori de instituții de învățământ copiază ideea, care va fi aplicată și în alte școli, cu scopul de a o aplica în anul școlar următor, poate la nivel național.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"