NordNews
Avem ce spune

Expert economic: „Dacă cineva intenționează să-și rezolve problema locuinței, anul 2018 este PERFECT”. Preț MINIM, în comparație cu ultimii patru ani

Expertul de la IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, susține că în anul 2018 locuințele din R. Moldova se vor vinde la prețul minim din ultimii trei-patru ani și va fi perfect pentru tranzacții inițiate de cei care vor să-și rezolve problema spațiului locativ, informează ziarulnational.md.
„Dacă cineva intenționează să-și rezolve problema locuinței, anul 2018 este anul perfect. Anul când locuințe se vor vinde multe și la prețul minim din ultimii 3-4 ani. Cel mai probabil, și programul „Prima Casă”, intrat în vigoare recent, va permite menținerea unui ritm ridicat de vânzări în 2018, ceea ce va determina menținerea aceluiași nivel de dare în exploatare a locuințelor”, susține Ioniță într-o analiză.
Analistul economic arată că industria construcțiilor a înregistrat un record în anul 2017. Numărul de apartamente date în exploatare este cel mai mare de la obținerea independenței Republicii Moldova.
„După 2014, dezvoltatorii și-au redus drastic investițiile în investițiile de capital, în lipsa unor contracte cu statul și cu agenții economici și, la fel ca pentru bănci, persoanele fizice sunt salvarea. De aceea, companiile de construcții depun toate eforturile pentru a vinde imobile chiar și la un preț mai redus. Anul 2017 a fost anul cu cele mai multe construcții date în exploatare de la independență încoace”, susține Veaceslav Ioniță.
Menționăm că, potrivit datelor statistice, pe parcursul anului trecut au fost date în exploatare 7 236 de locuințe (apartamente și case individuale de locuit) cu suprafaţa totală de 571,8 mii de metri pătrați sau cu 10,9% mai mult faţă de ianuarie-decembrie 2016.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"