NordNews
Avem ce spune

Experți internaționali vor monitoriza procesul de consultare a locuitorilor din Chișinău pe subiectul unirii cu România

Expertul internațional Philip Andrew Stapley a ajuns în Republica Moldova pentru a monitorizeze procesul de consultare a locuitorilor municipiului Chișinău pe subiectul unirii cu România. În cadrul unei conferințe de presă, susținută azi, 3 aprilie 2018, expertul a vorbit despre rolul său în asigurarea colectării și analizei datelor, dar și în protecția datelor colectate de recenzori. Philip Andrew Stapley a comunicat despre faptul că în acest proces de chestionare a locuitorilor municpiului Chișinău este foarte important să fie obținute date cât mai precise.
„Indiferent de metoda de preluare a datelor, că e electronică sau prin completarea unui chestionar din ușă în ușă, ne vom asigura de siguranța și acuratețea datelor. Prin acest proces de monitorizare vom putea vedea curatețea datelor, în privința răspunsurilor fie că sunt negative sau pozitive la acest studiu, fiincă nu există răspunsuri incorecte în acest studiu. Ceea ce căutăm este o participare cât mai largă la acest proces de culegere a datelor, în principal vrem să obținem date cât mai precise în privința răspunsurilor negative sau pozitive ale populației pe subiectul acestui studiu. Este unul dintre cele mai mari studii dintre care au avut loc în acest moment, ca și dimensiune ne referim la cota scontată de peste 100 de mii de respondenți la acest studiu.”, spune expertul invitat de Centrul Social-Politic European.
Gheorghe Costandachi, directorul Centrului Social-Politic European a făcut un apel în cadrul conferinței de presă:
„Vreau să fac un apel către toți: către partidele politice, către mass-media, către societatea civilă, către toți cetățenii, alte entități să fie receptivi și atenți la apelurile și întrebările recenzorilor noștri. Recenzorii muncesc pe 3 platforme: pe platforma online www.decid.md, pe platforma de corturi care sunt aplasate în Chișinău și operatorii care muncesc din ușă în ușă. Rugăm cetățenii să fie amabili, drăguți și să se implice și să răspundă foarte clar, să spună acum DA ori NU unirii cu România.”
Expertul internațional Philip Andrew Stapley este specializat în colecatrea și analizarea datelor științifice, protecția datelor, și o dată cu dezvoltarea tehnologică cu criptarea, protejarea și stocarea datelor, având implementate proiecte din China până SUA.
Centrul Social-Politic European a anunțat despre efectuarea unui amplu studiu sociologic care va avea ca temă a cercetării unirea Republicii Moldova cu România. Acest studiu este o radiografie științifică, fără părtinire a societății privind acest subiect. În primă etapă, locuitorii municipiului Chișinău sunt întrebați în perioada 1-14 aprilie: ”Dvs.,personal, ați vota pentru unirea cu România?”, aceștia având posibilitatea să
răspundă cu ”DA” sau ”NU”.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"