NordNews
Avem ce spune

Explicația Guvernului la CtEDO privind expulzarea a șapte cetățeni turci

În răspunsul expediat de Guvern Curții Europene pentru Drepturile Omului privind cazul angajaților de la liceul „Orizont”, care au fost expulzați din R. Moldova, se spune că aceștia nu au fost extrădați dar au fost declarați persoane indezirabile, care implică și îndepărtarea lor de pe teritoriul țării sub escortă timp de 24 de ore. În același timp, potrivit documentului publicat de Ziarul de Gardă, cei șapte cetățeni turci nu ar fi informat autoritățile de „întoarcerea voluntară într-o altă țară decât țara lor de origine” și că nu au revendicat faptul că „ar putea fi torturați sau supuși unui tratament inuman în Turcia”, transmite tv8.md

În același timp, Guvernul spune că deși persoanele au fost declarate indezirabile, acestea au avut dreptul de a contesta deciziile în judecată.
Explicațiile au fost prezentate de către agentul guvernamental la CEDO după ce avocații celor șapte cetățeni au depus o cerere la CEDO care să fie examinată de urgență în care au denunțat încălcarea mai multor drepturi garantate de Comisia Europeană a Drepturilor Omului și au solicitat punerea în aplicare a articolului 39 din regulamentul Curții Europene a Drepturilor Omului. Explicația integrală a Guvernului poate fi citită mai jos:

Amintim că, în dimineața zilei de joi, 6 septembrie, șapte persoane de origine turcă au fost ridicați din stradă sau de acasă și expulzați din țară. Ulterior Serviciul de Securitate și Informații a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"