NordNews
Avem ce spune

Explozie la o conductă de petrol din Mexic. Peste 70 de victime

Cel puţin 73 de persoane au murit şi alte 74 au fost rănite, în urma unei explozii produse în timp ce încercau să fure combustibil dintr-o conductă spartă în regiunea Hidalgo din centralul Mexicului, au anunţat autorităţile locale, scrie deschide.md.
Explozia s-a produs la câteva ore după ce câteva persoane au dat o gaură în conductă pentru a fura combustibil. Zeci de persoane s-au strâns pentru a colecta în containere combustibilul care ţâşnea din conducta spartă. Incidentul a avut loc în oraşul Tlahuelilpan.
Ministrul pentru Securitate Publică, Alfonso Durazo, a anunţat că incendiul a fost stins sâmbătă, puţin după ora locală 0.00. Este cel mai grav incident de acest gen din ultimii ani din Mexic.
Noul preşedinte mexican Andres Manuel Lopez Obrador a lansat o ofensivă împotriva furturilor de combustibil, despre care autorităţile spun că produc statului daune de peste 3 miliarde de dolari pe an.
Obrador a ordonat în luna decembrie închiderea conductelor, ceea ce a dus la o criză de combustibil în mai multe regiuni din centrul Mexicului, printre care şi Hidalgo, unde localnicii sunt nemulţumiţi că cel puţin jumătate dintre benzinării sunt închise.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"