NordNews
Avem ce spune

Expozițiile MOLDAGROTECH și FARMER 2020 vor fi organizate într-un format nou, în aer liber

În acest an, pentru prima dată, expozițiile MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER 2020 vor fi organizate într-un format nou, într-o locație nouă, oferind noi oportunități.  Astfel, săptămâna agroindustrială, se va desfășura în perioada 14-17 octombrie curent, în câmp deschis, la  Institutul de Fitotehnie Porumbeni, din satul Pașcani raionul Criuleni. Evenimentul va include Expoziția internațională specializată MOLDAGROTECH (autumn), ediția a XXXVIII-a, Expoziția-târg internațională specializată FARMER, ediția a XXIII-a, și târgul Toamna de Aur, scrie zdg.md.

Scopul este de a facilita comunicarea și parteneriatele între producătorii şi dealerii de tehnică agricolă cu fermierii din Republica Moldova, de a identifica soluții optime, de a studia experiențele internaționale și de a determina vectorii de dezvoltare a agriculturii din țară.

La eveniment vor participa circa 50 de companii din Republica Moldova, România și Ucraina. Printre acestea se regăsesc proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii din Moldova, producători și distribuitori de mașini agricole, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial, bănci și fonduri financiare, institute de cercetare, precum și producători agricoli și fermieri din republică, care vor deveni protagoniștii evenimentului.

 „Evenimentul însumează oferte de echipamente, tehnologii și materiale moderne, soluții de asistență fermierilor, inclusiv în problemele ce ţin de semănatul culturilor de toamnă, obținerea unei recolte cât mai mari, pregătirea pentru sezonul agricol din anul viitor. De asemenea, în cadrul Expoziției-târg FARMER vor fi prezentate tehnologii, materiale și instrumente pentru o activitate eficientă a gospodăriilor de fermieri, precum și produse din gospodăriile fermierilor”, notează Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului(MADRM).

Potrivit MADRM, organizarea expozițiilor pe spațiile în aer liber ale Institutului de Fitotehnie Porumbeni oferă posibilitatea unei prezentări ample a mașinilor agricole. Vor fi puse în funcțiune tractoare, mașini de lucrat solul, semănători, mașini de aplicare a fertilizanților și de protecție a plantelor, echipamente pentru recoltarea culturilor agricole și de preparare a furajelor, echipamente pentru lucrarea post-recoltare a solului și depozitarea culturilor.

Participanții vor prezenta mașini și echipamente pentru agricultură atât de mărci locale, cât și de la producători mondiali de top. Având în vedere importanța enormă a irigației pentru R. Moldova, expoziția relevă sisteme de irigare performante prin picurare. De asemenea, participanții la expoziție vor prezenta nutrețuri combinate, material semincer, hibrizi, medicamente veterinare. Un segment separat al expoziției va fi dedicat fertilizanților întru dezvoltarea și sporirea productivității culturilor agricole.

Vizitatorii vor putea achiziționa produse organice direct de la producătorii locali – legume, fructe, inclusiv de pădure; produse din carne proaspătă; condimente aromate; multe soiuri de flori și cel mai bun material săditor; miere și produse apicole.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"