NordNews
Avem ce spune

Familia președintelui a plecat la odihnă în Turcia. Igor Dodon: Eu poate merg la Moscova

Deși au trecut doar 10 zile de la ultima sa vizită în capitala Federației Ruse, președintele Igor Dodon planifică deja o nouă deplasare a sa la Moscova. Șeful statului a anunțat despre asta subliniind că nu a fost la odihnă în acest an, dar nu a explicat dacă deplasarea va fi una oficială sau privată. În același timp, Dodon a anunțat că familia sa a plecat la odihnă în Turcia. Asta deși acum două zile spunea că e important să știm că Turcia e pe locul întâi în lista țărilor de unde înregistrăm cele mai multe cazuri de import la COVID-19, scrie agora.md.

„Nu am fost la odihnă. O să vedem, poate pe câteva zile voi pleca la Moscova. Familia a plecat la odihnă. Încă din luna ianuarie s-a pregătit. Dar unde pleacă moldovenii? În Turcia. Trebuia să se ducă în iunie, dar au fost amânate din cauza COVID-ului. A plecat pe câteva zile”,  a declarat șeful statului.
Iată ce spunea, însă, președintele acum două zile:
„Cazurile de import confirmate în ultimele 14 zile. Important! Turcia e pe locul întâi, România pe locul doi. Practic sunt cei care pleacă la odihnă.”
Reamintim că și șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP) criticase moldovenii care merg în vacanță la mare. „Ultimele zile nu-i zi fără caz de import din Turcia. Acum că Turcia ne primește la mare, o să ne pomenim că aducem nu doar bronz, ci și cazuri noi”, a declarat Nicolae Furtună la final de iulie.
Precizăm că ieri R. Moldova a înregistrat 390 de cazuri de COVID-19 și 16 decese. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 29.087 cazuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"