NordNews
Avem ce spune

Familiile vor primi câte un set de bunuri pentru fiecare nou-născut

Începând de astăzi, 1 decembrie, familiile vor primi cutii cu bunuri de primă necesitate pentru fiecare nou-născut, în cadrul campaniei lansate de Guvern „O nouă viață”.
 

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu a înmânat astăzi, la Spitalul municipal nr.1, primele cutii cu bunuri la nașterea copilului, în cadrul campaniei „O nouă viață”, lansată de Guvernul Republicii Moldova, începând cu 1 decembrie curent.

 
În acest sens, pentru luna decembrie, 2842 de cutii vor fi repartizate pînă pe 3 decembrie curent, în toate maternitățile din țară, astfel încît, toate familiile să beneficieze de cutiile pentru nou-născuți.
 
Setul de bunuri include hăinuțe, păturică, set de lenjerie de pat pentru copii, scutece, produse de igienă,  șervețele umede de unică folosință, jucărie de pluș, saltea și  materiale informaționale pentru mămici. Toate articolele sunt de producție autohtonă, cu excepția pachetului de scutece.
 
„Sperăm  că prin această inițiativă să sporim natalitatea în Republica Moldova oferind un ajutor suplimentar familiilor cu copii”, a spus Silvia Radu.
 
Menționăm că, pe parcursul anului 2017, în Republica Moldova s-au născut peste 30 mii de copii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"