NordNews
Avem ce spune

Fără horă și fanfară, Dodon la Moscova zboară

Igor Dodon a plecat la Moscova. Anunțul a fost făcut chiar de el, după ce ieri a declarat că renunță la fotoliul de deputat și lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldvoa. Igor Dodon a spus că pleacă în capitala Rusiei în calitate de președinte al Asociației Obștești „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”. Potrivit politicianului, acesta are planificate mai multe întrevederi cu șefii unor companii mari din Federația Rusă.

„În calitate de președinte al Asociației Obștești „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, întreprind o vizită de lucru la Moscova în scopul stabilirii unor contacte cu parteneri de afaceri.  Pentru următoarele zile deja am planificate mai multe întrevederi importante cu șefii unor companii mari de stat și companii private despre rezultatele cărora voi veni suplimentar cu informații”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Într-o altă postare pe facebook, ex-președintele socialist al R. Moldova, Igor Dodon, a declarat că noua sa funcție îi va permite să ofere srijin locuitorilor țării.

„În noua mea calitate – cea de președinte al Asociației Obștești „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”– voi continua să ofer sprijin locuitorilor țării: antreprenorilor, producătorilor agricoli și multor altora. Renunțarea mea la mandatul de deputat nu înseamnă plecarea din politică, ci dimpotrivă – o activitate mult mai strânsă cu oamenii și pentru oameni, împreună cu echipa PSRM”, a scris politicianul.

Amintim că ieri, 18 octombrie, fostul lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, și-a anunțat demisia din funcția de deputat.

Totodată, mai mulți comentatori politici sunt de părerea că renunţarea ex-preşedintelui Igor Dodon la mandatul de deputat şi poziţia de preşedinte al PSRM se explică prin faptul că acesta se teme de răspundere penală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"