NordNews
Avem ce spune

Fără ninsori la sfârșit de săptămână. Vremea se încălzește

Sfârşitul acestei săptămâni va fi cu vreme liniştită, temperaturi moderate de sezon, cu tendinţe de încălzire, începând de duminică, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 8 februarie, valorile termice nocturne vor atinge maxima de 13 grade de ger. Frig va fi şi ziua, termometrele indicând, pe întreg teritoriul ţării, între minus 2-plus 3 grade Celsius.
Începând de duminică, 9 februarie, frigul bate în retragere, iar mercurul termometrelor se va ridica cu câteva grade, atât noaptea, cât şi ziua. Astfel, în ultima zi a săptămânii, în ţară se aşteaptă până la minus 11 grade, în perioada nocturnă, şi ziua – până la 5 grade de căldură.
Până pe 12 februarie, rămâne în vigoare şi avertizarea referitor la pericolul ce îl prezintă reluarea procesului de formare a gheţii în râurile şi bazinele acvatice din ţară, emisă de Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat.
Gheața va fi subțire, ieșirea pe ea va prezenta pericol, în acest context salvatorii atenţionează populaţia, mai ales pescarii amatori, să nu se aventureze în activităţi de pescuit de iarnă ş.a. De asemenea, să fie atenţi părinţii şi să le interzică minorilor jocuri în preajma surselor acvatice.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"