NordNews
Avem ce spune

Fără parade de 1 MAI la Bălți

Febra campaniei electorale i-a lăsat pe bălțeni fără parada de întâi mai. Piața „Vasile Alecsandri”, unde tradițional oamenii scandau „Pace, muncă, mai!” a fost pustie. Localnicii au decis să marcheze această zi la iarbă verde în jurul unui grătar alături de prieteni și cei dragi.
Vasilie și Maria  în această zi vor merge conform tradiției la pădure: 1 MAI sărbătorim ca în Rusia, День труда и солидарности așa cum ne-am obișnuit din Uniunea Sovietică. Vom merge și la pădure să  facem frigărui, declară cuplul.
Ana, o bătrânică nemulțumită de faptul că autoritățile locale nu au organizat nimic în această an spune că a venit în centru orașului în speranța  participării la marș.
Am venit în centrul  orașului, crezând că aici se va organiza parade, dar în acest an nu s-a organizat nimic. Nu sărbătoresc această zi  pentru sunt singură. Îmi amintesc când lucram la fabrica de cusutorie se organizau parde frumoase, ne spuneau cine în acest an a înregistrat progres, acum bandiții nu mai fac nimic altceva decât să ne fure, remarcă femeia.
Andrei  un tânăr de 32 de ani va sta la o halbă de bere cu prietenii, profitând de încă o zi liberă.
E soare, e bine de ce să nu sărbătorim? Voi merge cu prietenii la o bere, spune Andrei
Sunt și localnici care își mai amintesc de la orele de istorie adevărata semnificație a acestei zile.
Cunosc de la orele de istorie ce reprezintă ziua de 1 mai. Evenimntele care au avut loc în această zi sunt de o importanță deosebită. Este regretabil faptul că la noi se slăvește muncitorul bolșevic și nu adevărații eroi care au plătit scump, unii chiar  cu viața, pentru  ca astăzi să avem un program de 8 ore lucrătoare.
Ziua Internațională a Muncii este sărbătorită la 1 mai din anul 1889, în memoria victimelor grevei generale din Chicago.
AUTOR: Doina Lucovici
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"