NordNews
Avem ce spune

Fără precedent. Donald Trump neagă moartea a aproape 3.000 de americani în uraganul din Puerto Rico

Într-un gest fără precedent, președintele american Donald Trumo a negat că în Uraganul Maria, care a lovit Puerto Rico în septembrie 2017, au murit aproape 3.000 de oameni și acuză o „conspirație a democraților, pentru a-l pune într-o lumină proastă”.
„3.000 de oameni nu au murit în cele două uragane care au lovit Puerto Rico. Când am plecat de pe insulă, după ce lovise furtuna, erau cam 6-18 morți. Pe măsură ce a trecut timpul, nu a crescut mult numărul victimelor. Apoi, după mult timp, au început să raporteze numere mari, ca 3.000.
Asta a fost făcută de democrați, pentru a mă pune într-o lumină cât se poate de proastă, în timp ce eu strângeam miliarde de dolari să ajut pentru a reconstrui Puerto Rico. Dacă vreo persoană a murit din alte motive, de bătrânețe, puneți-le pe listă! Politici proaste! Iubesc Puerto Rico!”, a scris președintele american în două mesaje consecutive publicate pe Twitter.

Bilanțul Uraganului Maria, una dintre cele mai devastatoare furtuni care au lovit vreodată coasta SUA, a fost actualizat în august 2018. Oficialii din Puerto Rico au raportat 2.975 de persoane care au murit în urma uraganului, după ce ultimul bilanț publicat fusese de 64 de morți.
Bilanțul morților a fost actualizat de aproape 50 de ori în ultimul an, pe măsură ce apele s-au retras, iar autoritățile au început căutările printre mormanele de moloz. Primarul capitalei San Juan a acuzat autoritățile americane că au minimizat în spațiul public impactul pe care l-a avut furtuna, dar și viteza lentă de reacție a autorităților.
Bilanțul victimelor din Puerto Rico este unul estimativ, dar se bazează pe date științifice, a precizat primarul, și a fost întocmit de o investigație independentă.
Președintele Donald Trump a fost criticat, săptămâna aceasta, după ce a lăudat intervenția din Puerto Rico și a declarat că a fost un „succes încă nerecunoscut”. În plus, vorbind despre Uraganul Florence, care va lovi coasta Americii în zilele următoare, președintele Trump a declarat că este un uragan „colosal de mare și colosal de umed”.
Sursa: digi24.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"