NordNews
Avem ce spune

Federer, plin de nervi la Australian Open: "Ai conştiinţa încărcată!". Ce s-a întâmplat

Roger Federer a fost extrem de nervos în debutul meciului din optimile de finală ale Australian Open. Elveţianul i-a reproşat arbitrului de scaun, James Keothavong, o decizie care l-a dezavantajat, scrie digisport.ro.
După trei partide în care nu a avut vreo emoţie, pentru cel mai titrat jucător din istorie a venit duelul cu jucătorul care a câştigat NextGen în 2018. Stefanos Tsitsipas pare a avea toate calităţile să devină în următorii ani lider mondial, iar FedEx s-a montat la maximum pentru dispută.
Astfel, încă din primul game, elveţianul a fost extrem de nervos, considerând că a fost dezavantajat de arbitru. Ce s-a întâmplat? Mai întâi Tsitsipas a fost avertizat de două ori pentru depăşirea celor 25 de secunde alocate serviciului. Ca atare, a trebuit să reia jocul cu serviciul secund, comiţând o dublă greşeală. La 40-40, tânărul jucător a contestat decizia arbitrului de linie, care strigase „out”. A apelat la sistemul hawk eye, dar a făcut-o cu întârziere. Totuşi, James Keothavong, arbitrul de scaun i-a acordat dreptul să vadă reluarea oficială, care a indicat minge bună. Spre nemulţumirea fostului lider mondial, care a considerat că arbitrul de scaun nu trebuia să ia în considerare cererea, aceasta venind prea târziu.
A fost decizie târzie. Cred că ai conştiinţa încărcată că i-ai dat tipului două avertismente, asta cred!„, i-a transmis Federer lui Keothavong, extrem de deranjat.
În cele din urmă, maestrul elveţian şi-a trecut în cont primul set, după un tie-break pe muchie de cuţit. Elveţianul a salvat trei mingi de set, înainte de a se impune la „11”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"