NordNews
Avem ce spune

„Felicitări da, bani nu.” Mesajul lui Anatol Șalaru de Ziua Armatei Naționale

„Felicitări da, banii nu.” Așa începe mesajul de felicitare a ex-ministrului Apărăii, Anatol Șalaru, cu ocazia împlinirii a 29 de ani de la înființarea Armatei Naționale. Fostul ministru consideră că armata nu a constituit o prioritate pentru nicio guvernare de la independență încoace, iar toți își aduc aminte că există această structură doar la sărbători.

Potrivit lui Șalaru, Armata Națională are parte doar de felicitări, nu și de bani. În același timp, fostul ministru amintește despre tehnica și armamentul învechit, dar și salariile mici ale militarilor.

„Tehnică și armament învechit, salarii mici și insuficiente este realitatea cu care Armata Națională întâmpină cei 29 de ani de la înființare. Niciodată, pentru nici o guvernare din ultimii 29 de ani Armata Națională nu a constituit o prioritate și toți și-au adus aminte că există această structură doar la sărbători”, a scris Șalaru pe pagina sa de facebook.

„La mulți ani ofițerilor, subofițerilor și ostașilor Armatei Naționale! Ei sunt azi singura valoare reală din Armata Națională și dacă îi vom prețui doar la sărbători, mai de vreme sau mai târziu îi vom pierde.
Dacă vrei pace, pregătește-te de război (Si vis pacem, para belum), spune un vechi proverb latin pe care statul Republica Moldova îl ignora de aproape 30 de ani,” a conchis Anatol Șalaru.

Armata Naţională a fost creată la 3 septembrie 1991, prin decretul preşedintelui Republicii Moldova nr. 193. În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, paradele au fost anulate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"