NordNews
Avem ce spune

Femeia care ar fi fost sancționată pentru că vindea ceapă, mai are 50 de amenzi

Nina Șendrea este o femeie din comuna Tohatin care se plânge că, în ajunul Paștelui a fost amendată cu 22.500 de lei pentru că vindea cozi de ceapă pe marginea drumului. În cadrul unei emisiuni TV, ea a povestit că, comerțul este unica sursă de venit și că, în grădina ei de peste 9 ari crește ceapă, fructe și legume. Pe de altă parte, vicepretorul sectorului Ciocana, Istratii Dorian, a precizat că, Nina Șendrea procură marfa de la piața angro, o depozitează în microbuz și o vinde ilegal, în loc neautorizat, scrie Cotidianul.md.

În cadrul unei emisiuni TV, Nina Șendrea a mai relatat că, așa cum soțul a decedat, iar cei 2 copii au plecat de acasă având deja propriile lor familii, ea este nevoită să își câștige cumva bani de existență.
Oamenii legii au precicat că, această femeie nu este la prima abatere, și că, de fapt, în ultimii doi ani a fost amendată de 50 de ori. În ultimul caz, denunțul la Poliție l-a făcut chiar vicepretorul sectorului, Dorian Istratii.

Doamna în cauză comercializează neautorizat de mai mulți ani în sectorul Ciocana, având întocmite în ultimii doi ani 50 de procese verbale de contravenție de către Poliție și funcționarii preturii Ciocana. De obicei comercializează citrice, banane și legume. Noi toți dorim să trăim într-o țară unde se respectă legea, într-o țară fără corupție. Haideți să nu încurajăm încălcarea legii. Mai mult ca atât, de către Pretura sectorului Ciocana a fost amenajată locația pentru comerțul cu produse proprii pe Str. Voluntarilor 15 în perioada stării de urgență, doar că nimeni nu a depus nicio cerere pentru a obține autorizație. După cum știm, în Republica Moldova citrice și banane nu cresc, a declarat vicepretorul sectorului Ciocana, Istratii Dorian.

Potrivit lui Istratii, femeii încă nici nu i-a fost aplicată ultima amendă de 22.500 de lei, la moment a fost depusă sesizarea și se acumulează probele pentru a fi decisă amenda care îi va fi aplicată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"