NordNews
Avem ce spune

Fermierii au avut o discuție cu Maia Sandu. Astăzi își retrag tractoarele din fața Guvernului

Fermierii protestatari își retrag astăzi tractoarele din fața Guvernului, după ce au protestat zile în șir de la începutul lunii decembrie, scrie deschide.md

Președintele Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mârzenco, a declarat pentru AgroTV că tehnica agricolă va fi scoasă din centrul capitalei, în condițiile în care autorizația de a protesta în PMAN expiră la 31 decembrie 2020.

Potrivit lui Mârzenco, fermierii au avut ieri o întrevedere cu președintele R. Moldova, Maia Sandu, care le-a promis că va face tot ce îi stă în puteri pentru a-i ajuta. Întrevederea a avut loc după plecarea președintelui României Klaus Iohannis. Potrivit lui Mârzenco a fost o discuție productivă, subliniind că prima dată au fost ascultați de conducerea statului.

Agricultorii spun că problema compensațiilor a fost abordată complex și, chiar dacă instrumente pentru rezolvarea ei sunt puține, în următoarele zile vor fi punctați niște pași concreți.

Cât privește cele 6 mii de tone de motorină care urmează a fi oferite de România pentru agricultori, fermierii spun că „orice ajutor este binevenit, mai ales în această situație de criză”, iar anunțul lui Klaus Iohannis în acest sens este un semnal de susținere internațională a președinției și se arată siguri că și în viitor vor mai fi asemenea suporturi.

Fermierii au plecat de la președinție cu convingerea că președintele știe ce vorbește și cunoaște problemele nu doar din auzite. Totuși, dacă nu vor primi suportul solicitat, aceștia susțin că vor relua manifestațiile.

Amintim că, la începutul lunii decembrie, fermierii au ieșit în stradă pentru a le cere autorităților să nu majoreze cota TVA în agricultură de la 8% la 12%. O altă revendicare a fost compensațiile pentru culturile din cea de a doua grupă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata